Tolong kami, bantu kami... :)

Friday, May 20, 2011

Bila ibu bapa kawan kita suka kita.. (kawan?)

Assalamualaikum..

Bila dah petang, urghhh.. Lambatnya jam 6! Bila ibu bapa kawan kita suka kita.. Macam mana ye ungkapan tu?  Kawan?? Ngehngeh.. Gelak jahat sikit. Ok, nak cerita la sikit kan, bila dalam situasi seperti di atas, aduh, macam kena puji berbakul-bakul dah rasanya. Mana taknya, tiba-tiba dapat meseg dari seorang kawan menyatakan bahawasanya, sebenarnya, ibu dan bapanya menyukai saya berbanding aweknya yang sekarang! Makkk aihhhh.. Terkejut mak nookksss!! Biasa la kan, bila hari raya, pergi jalan raya umah kawan-kawan.  Ok, Raya Haji 2 tahun lepas, pergi beraya ke rumah kawan saya ni, tapi sekarang baru hantar meseg, cakap, "nak tau tak, sebenarnya, ma ngan ayah lagi suka kat tiny dari dua orang awek yang dia (kawan saya) kenalkan. Okeyh! Cik tiny dah kembang ke langit! Mana taknya, dapat  tawan hati ibu dan bapa kawan saya itu!! Tapi apakan daya, saya anggap kawan saya itu hanya kawan, walaupun pasa masa itu, hanya saya bukan milik sesiapa. Ceit! Muntah!!

Saya dipuji lagi, "ma cakap, nampak tiny cakap pandai, dan rajin buat kerja, dan rajin kat dapur" Owh! Lagi-lagi.. Ok, fine, saya dah lebih! Opss... Terlebih sudah! Macam mana ibu dan bapa kawan saya nampak saya, itulah saya.. Rugi okeyh siapa2 tak buat saya jadi partner.. PENGSAN SEMUA SEKARANG PLEASE!! So, saya hanya doakan yang terbaik buat kawan saya itu. Katanya, ajak ke kenduri kawin abangnya. Oh! Saya seronok! Bleh jumpa ibunya! :) Nak cakap saya kurang kasih sayang, ye la kot, tak sempat manja-manja dengan arwah mama! Manja dengan mama kawan-kawan pun boleh kan? :)
Tempek sekeping suruh kawan-kawan lalok sikit.. hakhak.. :) Kalau kalian berada di situasi tersebut, macam mana ye perasaan kalian? Seronok? Sedih? Suka?

Pagi-pagi rabun dah semakkan wall facebook upload picture. Yang mana nak amik mood kerja dah muntah hijau! Yarks!


NOTA JARI: Untuk kawan saya itu, cemana nak buat kan, time tu, saya tiada perasaan nak couple maple ni. Tiada jodoh antara kita. JIWANG!! Kita boleh sebagai kawan! Itu lagi bagus kan? :)

No comments:

Post a Comment